Te is szeretnél tökéletes konyhát? Teljesen érthető. Ugyan nagyon sok szempontnak kell ehhez érvényesülnie, de itt van egy alap, a praktikus használathoz elengedhetetlen tipp, hogy hogyan is tud megvalósulni ez a gyakorlatban és mire kell tényleg nagyon figyelned a konyhád tervezésekor.
Szóval mi is az a háromszög elv ami jó ha érvényesül?
Az általános konyhai alaprajzok L, vagy U alakúak, vagy párhuzamosak. Ezekben a formákban kell érvényesülni e háromszögnek, amely a konyhai előkészítés és főzés során a folyamathoz szükséges mozgást jelenti.
Hűtőből kivenni a zöldségeket/termékeket, azokat megmosni a mosogató medencében, majd végül megfőzni, megsütni a tűzhelyen, sütőben.
A háromszög pontjai között fontos, hogy a szárak ne legyenek túl nagy távolságban, avagy ne kelljen túl nagy utat megtenni az egyes pontok között.
A folyamatok között, pedig maradjon elég hely az előkészítéshez. Hűtőből kipakolni a mosogató medence mellé, a medencében megmosni, majd mellette, megpucolni, felvágni. A tűzhely mellé pedig le tudjunk pakolni, vagy csak át kelljen oda rakni az alapanyagokat.
Hogy is néz ki ez rajzokon?
A fenti sémákon, nagyon klasszul látszik, hogy egy-egy formánál mit takar ez a háromszög mozgás! Ezek után, már "csak" a többit kell kitalálni! :)
Mit gondolsz, tudod hasznosítani az olvasottakat? Segíthetünk Neked a bútorod megálmodásában?
Ha Te is szeretnél személyre szabott tanácsadást, akkor pedig az alábbi elérhetőségek egyikén vedd fel velünk a kapcsolatot!
+36 20 480 0688
コメント